Zpráva o činnosti SDH Orlice za rok 2012

08.12.2014 18:25

Jako každý nový rok, tak i naše činnost začala v lednu a to přípravou na hasičský ples. Ten se uskutečnil 22. ledna. Odměnou nám byla hojná účast a dobrá zábava.

 

Únor byl pro nás měsícem pravidelných každotýdenních zimních školení, kde jsme se dozvěděli nové poznatky ze zdravovědy, historie Orlice či o pravidlech silničního provozu.

 

Jaro jsme zahájili v březnu exkurzí v pivovaru v Humpolci. A aby náš výlet byl zajímavější, doplnili jsme ho velice zajímavou návštěvou hřebčína v Kladrubech.

 

Krásnými zážitky jsme načerpali energii, kterou jsme využili v měsíci dubnu. Kromě sběru starého železa, proběhl ve znamení oprav našeho areálu na „Ostrově“tak, aby byl připraven na veškeré akce.

Provedli jsme nové úpravy záchodů, vyměnili nad nimi střechu, natřeli podlahu ve výčepu, naplánovali výměnu oken, která pak proběhla na podzim. Spoustu času, hlavně našich mladých členů, stály úpravy závodní dráhy.

 

 12. května jsme již opakovaně pořádali okrskovou soutěž.

 

23. června- přesně v půl roce- se u nás konala netradiční zábava „ VÁNOČNÍ PÁRTY“, která se velmi vydařila a všem zúčastněným líbila.

 

V červenci a srpnu se kromě koupání náš areál proměnil v příměstský tábor, protože obvyklé prostory V Centru pod střechou, kde se jinak tábor konal, procházely rozsáhlou rekonstrukcí. Kromě toho 18. srpna proběhl jeden ze závodů VCÚ a tentýž večer se konala již druhá  „BEACH PÁRTY“. Na ní jsme se nejen bavili, ale také pěkně zapotili, protože účast kolem 1200 lidí byla jedna z největších v historii akcí na „Ostrově“.

 

Září pro nás kromě práce v areálu znamenalo uspořádání posledních dětských závodů a to 9.9. Potěšilo nás nejen krásné počasí, ale i výsledky našich starších žáků, které byly vynikající.

 

6. října jsme si přivstali a již ve čtyři ráno vyrazili na poznávací výlet do skláren v Novém Boru a Kamenickém Šenově, kde nám ukázali výrobu skleniček a nádherných, obrovských lustrů.

 

V listopadu proběhla brigáda na hrabání listí a uklízení dřeva.

 

Prosincovou společnou akcí je dnešní výroční valná hromada.

I při tak bohaté, ale i náročné práci, jezdili v sezóně od května do září naši mladí hasiči a hasičky se svými trenéry téměř každý víkend z domu a úspěšně nás reprezentovali na závodech Východočeské ligy, Velké ceny Ústeckoorlicka, ale i na závodech extraligy ČR.

Doufám, že nám i nadále vydrží vzájemná spolupráce mezi dříve narozenými a mladou generací. Tato se jeví jako správná a úspěšná. Děkuji všem za vykonanou práci a těším se na další v příštím roce.

 

 

 

 

 

Zdeněk Moravec-starosta sboru

 

 

 

 

 

Zpět

       

Znak města Letohrad 

Kontakt

Sdh - Letohrad Orlice
Jaroslav Motl st. – Jednatel
Letohrad 561 51
Orlice 271

tel.: 731 726 683

© 2011 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode